Chocoladesoesjes

11:01 Stéphanie 0 Comments

Soesjes, een lekker dessertje waar vele variaties in mogelijk zijn, lekker én heel eenvoudig te maken ! Je kent ze ongetwijfeld in de vorm van een toren. Zeker een aanrader voor op feestjes.

Belangrijk is wel dat je de ingrediënten heel nauwkeurig afmeet én de oven zeker tijdens het bakken niet openmaakt want dat storten ze als kaartenhuisjes weer in elkaar .



Een soesje is een nagerecht dat al bestaat sinds de zestiende eeuw.
Zoals ik al zei, zijn er vele variaties van mogelijk.
- Profiterole
- Moorkop
- Bossche bol
-...

Hieronder het recept voor een soesje :

Ingrediënten  :
- 2,5 dl water
- 50 gr boter
- 150 gr bloem
- 4 eieren
- 1 tl bakpoeder
- mespuntje zout

vulling naar keuze


Hoe ga je te werk ? :

1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden

2.  Weeg alles zeer nauwkeurig af en breng de boter met het water en zout aan de kook

3. Voeg de bloem erbij, neem de pan van het vuur en roer tot er een bal ontstaat die loskomt van de bodem.

4. Voeg twee eieren toe en laat afkoelen, daarna voeg je er de twee resterende eieren aan toe tot er een glad deeg ontstaat.

5. Voeg tot slot het bakpoeder toe

6. Maak nu kleine rondjes van het deeg en leg ze op bakpapier met wat ruimte tussen

7. Zet ze in de oven voor ongeveer 15 minuten.

Als ze afgekoeld zijn kan je ze openknippen en vullen naar smaak.

Note : Ik heb gemerkt dat er wel wat mensen zijn die andere verhoudingen gebruiken dan ik. Dit kan perfect. Als jullie een receptje hebben dat ook werkt, mag je het altijd achter laten in de reacties

Smakelijk ! 




You Might Also Like

0 reacties: