Chokladbollar

03:12 Stéphanie 0 Comments

Het is weer bijna Kerst, een periode van gezelligheid maar ook van allerlei lekkers !
In Zweden heb ik kennisgemaakt met een superlekker dessertje, iets wat men vaak serveert bij de koffie of de thee : Chokladbollar. 
Heel eenvoudig te maken, en heel erg lekker !



Ik geef de ingrediënten even mee. ( Ik heb de Zweedse eenheden behouden dus je zal dit receptje nog wel even moeten omzetten in gram) 

-100 gram roomboter (liefst kamertemperatuur, maar als je er uit de koelkast haalt dan kan je die ook gewoon eventjes laten smelten, dat deed in in Zweden vaak, en dat doet niets af aan de smaak)
- 1 dl kristalsuiker
- 3 dl havermout
- 2 el cacaopoeder
- 1 tl vanillesuiker
- 2 el koude koffie 

ter afwerking : geraspte kokos 

Hoe ga je nu te werk, wel, heel simpel : 

1. Meng de boter samen met de vanillesuiker en de kristalsuiker en roer deze romig

2. Voeg de cacao en havermout toe 

3. Roer er de koffie door en maak er een stevige massa van ( het is een vies werkje maar het gaat het makkelijkst als je dit met je handen tot een massa vormt)

4. Maak van het 'deeg' kleine balletjes

5. Strooi een ruime hoeveelheid kokos op een bord en haal de balletjes hier voorzichtig door. 

6. Laat ze een uurtje in de koelkast staan 


Serveer bij de koffie of de thee. 

               Smakelijk! 


You Might Also Like

0 reacties: